Bij de bereiding mag uitsluitend gebruik gemaakt
worden van vruchten, onderscheidelijk kastanjes, welke voldoen aan de volgende
eisen:
a. zij moeten vers, gezond
en onaangetast zijn;
b. zij moeten de juiste
graad van rijpheid hebben bereikt;
c. zij moeten zijn
gereinigd, schoongemaakt en ontdaan van onzuiverheden;
een en ander met inachtneming van het bepaalde in de volgende leden.
2. De grondstoffen bedoeld in artikel 1, eerste lid,
onderdelen c tot en met f, alsmede h, i en j,
mogen te allen tijde de volgende behandelingen ondergaan:
a. warmte- of
koudebehandeling;
b. vriesdrogen;
c. concentratie, voor zover
zij daarvoor technisch geschikt zijn.
Artikel 21
Bij de bereiding van andere dan de in paragrafen II.1, II.2 en II.3 bedoelde
verduurzaamde vruchtenprodukten mogen ingrediënten ter smaakcorrectie, zoals vruchtesap,
worden toegevoegd, zonder dat zulks in de aanduiding van de waar tot
uitdrukking behoeft te worden gebracht.
ingrediënt |
toegestaan
in: |
1. water |
alle
waren. |
de waar
bedoeld in artikel 3. |
|
3. sap
van rode vruchten |
de waren
bedoeld in de artikelen 3 en 4, voor zover bereid uit een of meer van de
volgende vruchtensoorten: aardbeien, frambozen, kruisbessen, rode bessen,
pruimen en rozebottels. |
4. sap
van rode bieten |
de waren
bedoeld in de artikelen 3 en 5, voor zover bereid uit een of meer van de
volgende vruchtensoorten: aardbeien, frambozen, kruisbessen, rode bessen en
pruimen. |
5.
etherische oliën van citrusvruchten |
de waar
bedoeld in artikel 7. |
6.
eetbare oliën en vetten |
alle
waren, om schuimvorming tegen te gaan. |
7.
pectine bevattend produkt, verkregen uit gedroogde appelpersresten of
gedroogde schillen van citrusvruchten of een mengsel van beide door middel
van een behandeling met verdund zuur en vervolgens gedeeltelijk
geneutraliseerd met natrium- of kaliumzouten. |
alle
waren. |
Aldus de warenwet, te vinden
op www.warenwet.nl. U kunt zoeken naar
wetten over vruchtensap en krijgt daar
een lijst met bijbehorende producten te zien.